Föreningen Norden på Åland r.f.

Hem » ALLMÄNT » Inbjudan till digitalt nordiskt seminarium om vår havsmiljö

Inbjudan till digitalt nordiskt seminarium om vår havsmiljö

INBJUDAN TILL NORDISKT MÖTE OM HAVEN VIA ZOOM 28 maj klockan 19.00 (CET)

Coronaviruset påverkar våra möjligheter till samarbete och utbyte i Norden. Därför vill vi nu pröva ett nordiskt möte via Internet.

Föreningen Nordens Stockholmsavdelning, Föreningen Natur och Samhälle i Norden och Studieförbundet Vuxenskolan inbjuder till ett digitalt möte via ZOOM. Vi hoppas på deltagare från flera nordiska länder.

För att delta i mötet behöver du ha tillgång till, eller ladda ned, mötesverktyget ZOOM i din dator, Ipad eller Iphone.  Som bilaga till denna inbjudan finner du en manual som vi hoppas ska göra det lättare för dig att delta i detta nya mötesformat – ZOOM. Det är enklare än du tror!

19.00 (CET) Välkomsthälsning 

Föreningen Nordens Stockholmsavdelnings ordförande Anders Ljunggren

19.05 Utmaningar och möjligheter vid gränsöverskridande havsplanering

FD Andrea Morf*, analytiker och samordnare vid Havsmiljöinstitutet Göteborgs universitet inleder med att presentera erfarenheter från Östersjön och Norden

19.40 Kommentar

Pohja-Mykrä Mari, Egentliga Finlands Förbund, Koordinator för maritimt rumsligt planeringssamarbete,

Stefan Husa, Ålands landskapsregering

Kommentarer från Norge och Färöarna (TBC)

20.10 Frågor och svar.

Alla deltagare kan under mötet sända sina frågor via ZOOMs ”chatfunktion” eller e-post anders.ljunggren51@gmail.com. Anders Ljunggren leder samtal på grundval av insända frågor.

20.25 Avslutning

Anmälan om deltagande kan göras till anders.ljunggren51@gmail.com senast  den 26 maj. Alla som anmäler sig får som svar en länk som kan användas för att ansluta sig till Föreningarna Nordens första gränsöverskridande medlemsmöte via ZOOM.

* Andrea Morf är humanekolog och miljövetare med samhällsinriktning, specialiserad på kust- och havsförvaltning. Hon jobbar med relaterade frågor både på Nordregio i Stockholm och på Havsmiljöinstitutet i Göteborg. Hon har ett starkt intresse för havsmiljön och speciellt trakter där land och vatten möts, gärna även berg och is – både för jobb och fritid.