Föreningen Norden på Åland r.f.

Hem » ALLMÄNT » En miljon sjunger nordiskt !

En miljon sjunger nordiskt !

En miljon sjunger nordiskt - Nordens institut på Åland och Föreningen Norden

Lördag den 7 september arrangeras en storslagen kör- och allsångskonsert med 250 nordiska körmedlemmar. Körkonserten kommer att livestreamas från Århus i Danmark till kulturhus, biografer och kyrkor över hela Norden, där alla kan mötas och sjunga med i Nordens största allsång!

Konserten samlar körer som representerar något av det bästa Norden kan erbjuda gällande både rytmisk och klassisk körmusik. Föreningen Norden på Åland och Nordens institut på Åland (Nipå) ordnar nu så att även våra härliga åländska körer och sångare/sångerskor kan vara med i detta – här från Åland! Vi kommer att streama körkonserten på storskärm i Alandicas foajé där du också kan kombinera sångkvällen med att i goda vänners lag ta något gott att dricka eller äta och sedan bara njuta av körsång och sjunga tillsammans av hjärtats lust. Konserten kommer att innehålla en del allsånger, bl.a. den fina åländska folkvisan ”Vem kan segla förutan vind”. Det kommer att finnas möjlighet att ha texten tillgänglig så att du enkelt kan följa med i sången.

Dörrarna öppnas 19.30 och kl. 21.00 startar sedan konserten på storskärm. Före konsertstart finns alla möjligheter att sjunga och spontansånger uppmuntras under hela kvällen! Piano kommer att finnas på plats.

Vi ser fram emot en fantastisk körkonsert och allsång tillsammans med många åländska sångare!

Det är inget inträde under kvällen, men du måste anmäla dig på förhand (oavsett om du vill äta eller ej) så att vi kan planera kvällen på bästa sätt. Intresseanmälningsformulär hittar du här! Sista anmälningsdag är den 29.08.