Föreningen Norden på Åland r.f.

Hem » ALLMÄNT » Föreningen Norden på Åland arrangerar Nordiskt författarbesök

Föreningen Norden på Åland arrangerar Nordiskt författarbesök

Arnar

Fotograf
Magnus Fröderberg/norden.org

Den prisbelönte isländske författaren Arnar Már Arngrímsson besöker Åland 8 – 12 oktober och kommer att besöka skolor runt om i landskapet.

Föreningen Norden i Norge har tagit fram möjligheten för åländska skolklasser på mellan- och högstadiet och gymnasienivå att få besök av nordiska författare. Målet med detta är att ge eleverna ett personligt möte med en nordisk författare och dennes litteratur samt möjligheten att höra och lyssna på ett skandinaviskt språk.

Vi vill visa att det är lätt och enkelt att vänja sig vid att höra och förstå olika nordiska språk.

Ett nordiskt författarbesök är ett utmärkt bidrag till undervisningen i de nordiska språken och ger eleverna en personlig och positiv upplevelse med de skandinaviska språken och den nordiska litteraturen.

Nordiska författarbesök har arrangerats sedan 2010 i Norge, och 2013 fick vi första gången möjlighet att genomföra detta på Åland och i de åländska skolorna.

Föreningen Norden på Åland r.f. har inom ramen för projektet Nordiska författarbesök bjudit in den isländske författaren Arnar Már Arngrímsson för att bl.a. besöka åländska skolor och berätta om sitt författarskap.

På tisdag kväll kommer Arnar även att berätta om sitt författarskap i Mariehamns Stadsbibliotek dit allmänheten är välkomna, med start kl. 18.30.

Programmet på Stadsbiblioteket arrangeras i samarbete med Mariehamns Stad.

Arnar Már Arngrímsson vann Nordiska Rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2016 med debutboken ”Sölvasaga unglings”, på svenska ”Noll koll”. Boken är skriven för både ungdomar och vuxna. 

 

 

 

Annonser