Föreningen Norden på Åland r.f.

Hem » ALLMÄNT » Nordiska författarbesök 18-22 november

Nordiska författarbesök 18-22 november

Den 18-22 november besöker författarparet Ida-Marie Rendtorff och Daniel Zimakoff elever i årskurs 4-6 på Åland och uppträder med sina historier och berättelser. Tillsammans har de skrivit böckerna Den försvunna silkesapan, Datormysteriet, Kidnappad och Sabotage, som alla ingår i bokserien om Team A och finns översatta till svenska. Föreningen Norden i Norge har i samarbete med Nordiska Ministerrådet tagit fram möjligheten för åländska skolklasser på mellan- och högstadiet att få besök av nordiska författare. Målet med detta är att ge eleverna ett personligt möte med en nordisk författare och dennes litteratur samt möjligheten att höra och lyssna på ett skandinaviskt språk.

–       Vi vill visa att det är lätt och enkelt att vänja sig vid att höra och förstå danska och norska.

Ett nordiskt författarbesök är ett utmärkt bidrag till undervisningen i de nordiska språken och ger eleverna en personlig och positiv upplevelse med de skandinaviska språken och den nordiska litteraturen. Förhoppningen är att projektet blir så populärt att vi får möjlighet till att ordna det fler år.
Skulle det vara intressant att träffa Rendtorff och Zimakoff? Ta gärna kontakt med Elspeth Randelin, skolbibliotikarie på Ytternäs skola för att avtala en tid när det skulle passa.

Zimakoff och Rendtorff kommer att besöka och träffa elever från Övernäs skola, Sund och Vårdö grundskolor, elever i Källo och Geta skolor, Södersunda och Vikingaåsen, Lemland skola, Ytternäs och Strandnäs samt elever från Föglö, Kökar och Lumparland.