Föreningen Norden på Åland r.f.

Hem » ALLMÄNT » Kura skymning och nordiska biblioteksveckan

Kura skymning och nordiska biblioteksveckan

Välkommen att delta i Nordiska biblioteksveckan!

 

Nordiska biblioteksveckan är ett högläsningsevenemang, där man läser högt ur samma nordiska litteratur på samma tid i hela Norden och dess närområden. Den stora högläsningsdagen är den 11 november och då arrangeras högläsning i skolor, på bibliotek och andra samlingslokaler. Nordiska biblioteksveckan består Kura Gryning, högläsning för barn vid 9 tiden om morgonen och Kura Skymning, högläsning för vuxna vid 19 tiden om kvällen. Institutioner kan välja andra tider ifall det tidpunkten inte passar för dem.

 

Årets tema är ”Vinter i Norden” och högläsningsböckerna för Kura Gryning är den grönländska författaren Lana Hansens bok – ”Sila, et eventyr om klimaforandringer” och den svenska författaren Inga Borgs barnbok ”Vinter hos Plupp”. Högläsningsboken för Kura Skymning är ”Is-slottet” av den norska författaren Tarjei Vesaas.

 

Anmäl din institution redan idag och var en del av den fantastiska nordiska gemenskapen! Deltagandet är gratis och man anmäler sig på hemsidan www.bibliotek.org. Mera information om evenemanget, böckerna, anmälan samt idéer till hur man skall förverkliga biblioteksveckan hittar du också på hemsidan.

 

Vi hoppas på att se din just institution bland deltagarna! Med en önskan om mysiga lässtunder!